duminică, 4 octombrie 2009

Internaţionala Educaţiei sustine greva din 5 octombrie
Către Organizaţiile Membre ale Internaţionalei Educaţiei din România, FEN, FSLE, FSI „SPIRU HARET” şi FNS ALMA MATER30 Septembrie 2009
Dragi colegi,Internaţionala Educaţiei doreşte să îşi exprime solidaritatea cu organizaţiile afiliate din România, în efortul lor de a proteja şi de a îmbunătăţi salariile şi condiţiile de muncă ale membrilor de sindicat.
Internaţionala Educaţiei este conştientă de dificultăţile cu care organizaţiile membre se confruntă în lupta lor pentru o finanţare mai bună a educaţiei în această perioadă de criză economică. Oricum este esenţial ca federaţiile sindicale să sublinieze contribuţia enormă pe care un proces instructiv-educativ de calitate o are pentru dezvoltarea economică şi socială.În această perioadă, când se confruntă cu asemenea probleme majore, Guvernele au tendinţa de a ignora faptul că ar trebui să construiască viitorul.
Pe data de 5 Octombrie 2009, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, salariaţii din învăţământ din întreaga lume le vor reaminti guvernelor lor de nevoia de a oferi cetăţenilor lor educaţie de calitate prin intermediul unei resurse umane de calitate.În acest context, investiţia în cadrele didactice şi în celelalte categorii de salariaţi din educaţie, la toate nivelurile, reprezintă o parte esenţială a investiţiilor în dezvoltarea serviciilor educaţionale. Fără salarii realiste, tinerii nu vor fi atraşi către catedră, iar cadrele didactice cu experienţă vor părăsi sistemul.Internaţionala Educatiei susţine eforturile dumneavoastră de a menţine şi de a îmbunătăţi salarizarea personalului din învăţământ şi vă doreşte succes la greva organizată în data de 5 Octombrie.
Este un mod potrivit de a întâmpina Ziua Mondială a Educaţiei.
Al dumneavoastră sincer,
Fred van Leeuwen,Secretar General

România intră în grevă generală

Sute de mii de bugetari din toată ţara vor protesta, mâine, faţă de grila unică de salarizare şi disponibilizările anunţate de guvern.O parte dintre angajaţii din învăţământ, poliţie, sănătate şi administraţie publică vor întrerupe munca şi vor intra în grevă generală. Sindicaliştii anunţă că, din cei 1,4 milioane de bugetari, vor participa mai mult de jumătate. Singurele birouri care vor funcţiona vor fi cele pentru rezolvarea urgenţelor. Agenţii de poliţie nu-şi vor întrerupe activitatea, dar vor fi alături de protestatari prin purtarea unor banderole albe. Funcţionarii publici din primării, direcţiile de pensii sau consiliile judeţene vor asigura doar o treime din activitate. În ceea ce priveşte învăţământul, profesorii vor alege să ţină orele, dar fără să predea sau să le dea liber elevilor. Organizatorii protestului spun că aproape 800.000 de persoane vor lua parte la manifestare, din ce 1,4 milioane de bugetari din ţară. La două zile după greva de mâine, în Capitală, se va organiza un alt protest al bugetarilor.