joi, 29 octombrie 2009

Marti 3 noiembrie incep discutiile pe Metodologia de miscare de personal
marţi 3 noiembrie 2009, ora 11.00, la Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, etajul 2, camera 61,incepe dezbaterea şi analizarea în cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi reprezentanţi ai federaţiilor sindicale, a următoarelor proiecte de acte normative:
· Calendarul mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2010– 2011;

· Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar;

· Metodologia de acordare a gradaţiei de merit şi a salariului de merit în învăţământul preuniversitar.

Proiectele menţionate anterior sunt postate pe pagina de web a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

Publicat de LIVIU MARIAN POP

Pogea: Nu mai este timp pentru a aplica concediul fara plata de zece zile la bugetari

Cheltuielile cu personalul bugetar aferente celor zece zile de concediu fara plata, de 1,6 miliarde lei, nu mai pot fi scutite, pentru ca nu mai este timp pentru aplicarea acestei masuri, a declarat ministrul interimar de finante, Gheorghe Pogea.

"Cele 1,6 miliarde (lei), cheltuieli cu personalul afecrente celor zece zile (de concediu fara plata pentru bugetari n.r.), probabil ca vor constitui cheltuieli suplimentare care vor afecta bugetul general consolidat. Avand in vedere ca nu am primit un raspuns nici pana la aceasta ora, nu mai este timp pentru a le acorda", a afirmat Pogea, la audierile in Comisiile reunite de buget-finante din Parlament.

Totoodata, el a mentionat ca spera ca deficitul bugetar sa aiba o evolutie favorabila si in luna octombrie, dupa ce la finalul lui septembrie a atins 5,14% din produsul intern brut (PIB), sub tinta de 5,4% din PIB convenita cu FMI, relateaza NewsIn.

Ministrul a reamintit parlamentarilor ca Romania trebuie sa continue sa-si reduca deficitul bugetar la mai putin de 3% din PIB pana in 2012, pentru a se incadra in criteriile impuse de Uniunea Europeana.

Guvernul si FMI au agreat pentru finalul acestui an o tinta de deficit bugetar de 7,3% din PIB