duminică, 28 februarie 2010

Propunerile administratiei pentru modificarea CCM la nivel National 2009 - 2010 in perioada de criza:

CONCEDIUL MEDICAL
Din acest moment nu mai acceptam adeverinta medicala a unui doctor prin care se adevereste ca sunteti bolnav. Daca puteti merge la doctor, inseamna ca puteti veni si la serviciu.
OPERATII CHIRURGICALE
Operatiile chirurgicale sunt interzise . Atata vreme cat sunteti angajat la noi, veti avea nevoie de toate organele. Nu veti elimina nimic. Noi v-am angajat intact. In cazul in care eliminati un organ, vom considera acest lucru indisciplina la locul de munca.
ZILE IN FOLOS PERSONAL
Fiecare angajat va primi 104 zile personale pe an. Ele se numesc sambata si duminica.
ZILE DE CONCEDIU
Toti angajatii vor primi concediul in aceeasi perioada a anului. Zilele de vacanta sunt dupa cum urmeaza: 1 ianuarie si 25 decembrie.
ZILE LIBERE PENTRU INMORMANTARI
Aceasta nu e o scuza sa lipsiti de la serviciu. Oricum nu mai puteti face nimic pentru prietenii, rudele sau colegii morti. In cazurile rare in care un angajat va fi nevoit sa participe la inmormantari, acestea se vor programa seara tarziu. Suntem bucurosi sa va permitem sa lucrati in pauza de pranz pentru a putea pleca mai devreme, cu conditia sa va terminati insarcinarile pe ziua respectiva.
ABSENTA CAUZATA DE PROPRIUL DECES
Acest incident poate fi acceptat ca scuza . In orice caz, este necesar un preaviz de 2 saptamani precum si pregatirea unui inlocuitor care sa va preia atributiile.
FOLOSIREA TOALETELOR
Mult prea mult timp se petrece la toaleta. In viitor se va merge la toaleta in ordine alfabetica. Spre exemplu angajatii al caror nume incepe cu "A" se vor duce de la 8:00 la 8:20, cei cu "B" de
la 8:20 la 8:40, si asa mai departe. Daca nu va puteti deplasa in timpul alocat, veti fi nevoiti sa asteptati pana adoua zi cand sunteti programati. In situatii de maxima urgenta, angajatii pot face shimb de locuri intre ei.
Superviserii ambilor angajati implicati in schimb trebuie sa aprobe aceasta schimbare in scris.
In plus, acum exista o restrictie de 3 minute de stationare in toalete.
La sfarsitul celor 3 minute se va declansa o alarma, hartia igienica se va retrage automat, usa de la toaleta se va deschide si contravenientul va fi fotografiat. La a doua abatere, fotografia va fi publicata in ziarul intern al companiei la rubrica "Acte de indisciplina".
PAUZA DE MASA
Persoanele slabe vor primi 30 de minute pauza de masa, deoarece trebuie sa manace mai mult pentru a arata sanatoase . Persoanele cu greutate normala vor primi 15 minute pauza de masa, pentru a-si pastra silueta. Persoanele supraponderale vor primi 5 minute pauza de masa deoarece este
suficient pentru a lua o pastila de slabit..
Va multumim pentru loialitatea aratata fata de companie. Suntem aici pentru a asigura o experienta pozitiva angajatilor. Orice intrebari, comentarii, nelamuriri, plangeri, reclamatii, frustrari, iritari,
suparari, insinuari, acuzatii, vor fi adresate in alta parte.
CUM NE IMBRACAM
Este recomandat sa veniti imbracati la serviciu conform salariului primit.
Daca purtati pantofi Prada de $350 sau o geanta Gucci de $600 vom presupune ca o duceti bine din punct de vedere financiar, deci nu aveti nevoie de o marire de salariu.
Daca va imbracati saracacios, va trebui sa invatati sa va administrati banii mai bine pentru a va cumpara haine mai frumoase, prin urmare nu aveti nevoie de o marire de salariu.
Daca va imbracati potrivit, sunteti exact acolo unde trebuie si in consecinta nu aveti nevoie de o marire de salariu.
Va dorim o saptamana placuta.

Masurile de reducere a cheltuielilor la bugetul de stat irita acut mai ales pe lucratorii din sistemul public. Din luna martie sunt anuntate miscari s

Sindicalistii Cartel Alfa anunta ca vor picheta sediile prefecturilor si ministerele in luna martie si ca vor organiza un miting de amploare in Bucuresti, intre 15-30 aprilie. In luna mai trebuie sa ne asteptam la declansarea grevei generala ca urmare a reducerii salariilor si a disponibilizarilor anuntate in sectorul bugetar. Aproape 500.000 de reprezentanti ai Cartel Alfa vor declansa greva generala in luna mai, daca Guvernul nu va lua masuri.

"Modul de aplicare a legii unitare de salarizare unitare este abuziv si speram ca acest demers sa fie un semnal de alarma care sa oblige Guvernul sa caute solutii pentru rezolvarea listei noastre de revendicari", a subliniat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, citat de NewsIn.

Liderul sindical a mai anuntat ca a realizat o lista de revendicari si un plan de actiune, ca urmare a multitudinilor de probleme cu care se confrunta bugetarii, precum legislatia contradictorie, prejudicierea drepturilor lucratorilor, a drepturilor la salarizare si lipsa locurilor de munca. "Suntem hotarati sa mergem pana la actiunile extreme pe care le poate realiza o miscare sindicala, inclusiv declansarea grevei generale pentru a determina guvernul sa realizeze un dialog responsabil cu noi", a spus Hossu.

Presedintele Alma Mater, Anton Hadar, a acuzat de asemenea Guvernul, de restrictionarea unor drepturi din invatamantul superior si de faptul ca obliga universitatile sa realizeze venituri de 8,5 miliarde lei pentru a contribui la cresterea bugetului educatiei.

Sindicalistii din invatamant au anuntat ca vor sesiza Organizatia Internationala a Muncii pentru nerespectarea contractelor colective de munca si a drepturilor salariale castigate in instanta si vor picheta prefecturile intre 1 si 15 martie si sediile ministerelor in perioada 15-30 martie.


Functionarii intorc si ei foaia protestelor

Functionarii publici vor declansa protestele la nivel national in luna martie, pentru a protesta fata de reducerea salariilor. "Reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP) vor declansa protestele la nivel national in luna martie, alaturi de celelalte sindicate afiliate Cartel Alfa, urmand sa fie pichetate primariile si prefecturile din toate judetele. In luna aprilie va fi organizat un miting in Bucuresti si va fi declansata greva generala in prima parte a lunii mai la care vor participa aproape 500.000 de bugetari, daca Guvernul nu va respecta prevederile Contractelor colective de munca si continua cu masuri de reducere a salariilor", a declarat pentru NewsIn, presedintele SNFP, Sebastian Oprescu.

"Nu putem accepta ca actualul guvern sa incalce atat prevederile legale, cat si Constitutia. Reprezentantii Ministerului Muncii au anuntat ieri (miercuri, n.r.) ca o serie de contracte colective de munca nu se vor mai aplica in acest an, in conditiile in care aceste contracte au fost avizate chiar de catre sefii acestui minister in cursul anului 2009", a mai spus Oprescu.

Functionarii publici mai sunt nemultumiti si de asezarea acsetui segment al bugetarilor la nivelul inferior in grila de salarizare a angajatilor din administratia publica "in conditiile existentei sistemului incompatibilitatilor si al expunerii la factorii de risc".