marți, 25 mai 2010

Ministrul Funeriu se pregateste de razboi
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că va lua "măsuri legale" împotriva greviştilor din învăţământ.
Şi ce doreşte să faca domnul ministru?
Emiterea unui ordin de ministru, prin care directorii împotriva cărora inspectorul sau ministerul va depune o plângere penală vor fi suspendati din funcţie.
Mai clar , domnul ministru îi ameninţă pe directori că dacă nu "sunt atenţi" la profesorii sindicalişti din subordine, atunci domnul inspector general va face o plângere penală (sau va fi obligat sa o faca) şi ei vor fi suspendati din funcţie.

Din www.pesurse.ro am aflat ca deja acest ordin este publicat in Monitorul Oficial de aceea am si postat acest articol. Vineri nu era publicat. Sa vedem azi. Sau maine.
Daca e razboi...atunci razboi sa fie d ministru, dar nu unul de gherila...
P.S. Poate totusi emiteti un ordin de suspendare a lui BOC pentru ca nu acorda 6% din PIB pentru Educatie si reduce cu 25% finantarea pentru elev, finantare pe care in decembrie 2009 a stabilit-o.
MECTS a emis un comunicat de presa unde incearca sa explice cate ceva. E greu de crezut si greu de imaginat. Asa cum AICI am postat proiectul de ordonanta...sunt curios cat de modificat o sa fie miercuri...asa cred ca ministrul are pregatit asa ceva. Si nu trebuie uitat ca luna aceasta la foarte multi directori le inceteaza manadatul in urma concursului de acum 4 ani. Cati o sa fie schimati acuma, cati saptamana viitoare ..si din ce motive e de vazut.
Cert e ca ceva se pregateste.. Eu as dori sa nu mai apara nimic referitor la acest capitol..asta pentru linistea din scoli



Publicat de LIVIU MARIAN POP