luni, 23 ianuarie 2012

COMUNICAT

Prin HG 1225/ 14 decembrie 2011 a fost stabilit salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata. La art. 2 se stabileste ca: „ Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.
Asadar, atunci cand veti stabili salariul personalului dumneavoastra conform Legii 283/2011, va rugam sa aveti in vedere reglementarile legale in vigoare.
Art. 11 din Legea 284/2010 stabileste nivelul si vechimea corespunzatoare transelor de vechime.
Codul muncii la art.155 prevede componentele salariului: „ salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile precum si alte adaosuri.”
Analizand coroborat cele prezentate anterior pentru personalul nedidactic, incepand cu data de 01 ianuarie 2012, salariul minim de baza (conform incadrarii) trebuie sa fie de cel putin 700 lei la care se adauga: spor vechime, spor noapte, spor conditii munca, etc.
Am tinut sa facem aceasta precizare, deoarece am constatat in unele scoli existenta unor categorii de personal nedidactic cu salar de incadrare sub minimul stabilit prin lege.
Presedinte,
prof.Liviu AXINTE