luni, 12 octombrie 2009

F.S.L.I. a solicitat Ministerului Educatiei "suta de euro" si aprobarea ordinului privind acordarea distinctiilor "Gheorghe Lazar" si a "Diplomei de excelenta"

PREŞEDINTE,
PROF. Liviu AXINTE

Jihadul” din Educaţie – 270.000 de sindicalişti din învăţământul preuniversitar pregătesc greva generală. Data probabilă a grevei: 16 noiembrie 2009

„Jihadul” din Educaţie – 270.000 de sindicalişti din învăţământul preuniversitar pregătesc greva generală. Data probabilă a grevei: 16 noiembrie 2009
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi Spiru Haret, adică cele mai reprezentative organizaţii sindicale din învăţământul preuniversitar, numărând, în total, peste 270.000 de membri, sunt pregătite pentru declanşarea grevei generale pe termen nelimitat. Celelalte federaţii sindicale din componenţa Alianţei bugetarilor (organizatorul grevei generale din 5 octombrie) le urmează exemplul şi anunţă organizarea referendumurilor interne pentru stabilirea poziţiei faţă de declanşarea grevei pe termen nelimitat.
În FSLI (200.000 de membri), referendumul a fost declanşat acum două săptămâni, iar rezultatele preliminarii arată că, la fel cum s-a întâmplat în cazul grevei generale din 5 octombrie, peste 90 la sută dintre respondenţi se pronunţă pentru grevă. Data declanşării grevei poate fi 16 noiembrie, cu mai puţin de o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale. "Aşteptăm verdictul Curţii constituţionale în cazul legii care ne-ar trimite 10 zile în concedii forţate. Dacă legea trece, înseamnă că, oricum, nu vom fi plătiţi pentru zece zile, aşa că, începând cu 16 noiembrie, tragem obloanele. Cum se vor descurca cu alegerile nu ne priveşte. Destul şi-au bătut joc de noi. A declanşat Guvernul Boc Jihadul, va avea replica", a declarat, pentru Gândul, Simion Hancescu, prim-vicepreşedinte FSLI.


Şi Spiru Haret mai are câteva zile până la finalizarea referendumului, dar rezultatul este, de asemenea, cunoscut. "Marea majoritate a celor 70.000 de membri ai federaţiei noastre au răspuns la referendumul pe care l-am iniţiat cu peste o lună. 70% dintre respondenţi s-au pronunţat pentru grevă, iar procentul este în creştere, pentru că, o bună parte dintre cei care, iniţial, au dat răspuns negativ ne-au anunţat că s-au răzgândit, după ce au văzut prevederile legii salarizării unitare", ne-a declarat Gheorghe Isvoranu, preşedintele Spiru Haret. Isvoranu precizează data exactă a declanşării grevei este o decizie care se va lua, de comun acord, cu conducerile celorlalte federaţii din Alianţa bugetarilor. "Din câte ştiu, şi în celelalte federaţii se fac asemenea referendumuri. În orice caz, noi nu ne oprim dacă nu obţinem ceva concret. Nu mai acceptăm moratorii, baliverne. Ne-a păcălit o dată Guvernul Boc cu moratoriul din 6 mai, încălcând toate prevederile acestuia, după ce noi am renunţat să boicotăm tezele naţionale. Acum nu mai merge", conchide preşedintele Spiru Haret.
La rândul său, Aurel Alecu, secretar general Alma Mater ne-a declarat că şi federaţia sindicatelor din învăţământul universitar urmează procedurile pentru declanşarea grevei generale. "Noi nu am mandatat conducerea Cartel Alfa să accepte un moratoriu asupra protestelor sindicale în această perioadă, aşa cum a anunţat premierul Boc. Aşadar, acea decizie o considerăm unilaterală şi ne ţinem de calendarul protestelor", spune Alecu.
Zilele acestea se va organiza referendum pentru greva generală şi în federaţia "Sanitas", ne-a precizat prim-vicepreşedintele organizaţiei, Adrian Bârea.
Calendarul examenului de Bacalaureat, modificat din nou. Prima proba, in februarie
Ordin nr. 5507/06.10.2009 privind aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2010 Calendarul examenului de Bacalaureat 2010 - anexa nr. 1 la OMECI 5507/06.10.2009Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat 2010 - anexa nr. 2 la OMECI nr.5507/06.10.2009Atribuţiile membrilor comisiilor de Bacalaureat - anexa nr. 3 la OMECI nr.5507/06.10.2009......................................................................................................Ordin nr. 5508/06.10.2009 privind disciplinele şi programele pentru examenul de Bacalaureat 2010Lista disciplinelor la care se susţine examenul de Bacalaureat 2010 - anexa nr. 1 la OMECI 5508/06.10.2009 privind disciplinele şi programele pentru examenul de Bacalaureat 2010Programele pentru disciplinele examenului de Bacalaureat 2010 - anexa nr. 2 la OMECI nr. 5508/06.10.2009
Doamne, fa-ma prost!
versuri: Anonim si Victor Socaciu
De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
Si actualii dar si fostii,
Cei mai destepti de pe Pamant
Au fost intotdeauna...PROSTII.

Nu te ruga la ursitoare
Sa-ti faca-n viata ta vreun rost,
Mai bine urla-n gura mare:
"Iubite Doamne, fa-ma....PROST!"

De ce sa tragi ca la galera,
Sa-nveti atatea fara rost,
De vrei sa faci o cariera
Ajunge numai sa fii...PROST.

In lumea asta cu de toate,
Unde se-nvata contra cost,
Pacat ca nici o facultate
Nu da si diploma de....PROST.

Avem impozite cu carul
Dar inotam in saracie
Si ce buget ar avea statul
Dintr-un impozit pe.....PROSTIE...

Ei sunt ca iarba, cu duiumul,
Sa nu-i jignesti, sa nu-i improsti!
O, Doamne, de ne-ar creste graul
Cum cresc recoltele de ...PROSTI.

Si-n lumea asta rasturnata,
Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
Savantii nostri mor de foame
Si numai PROSTII sunt destepti