joi, 13 octombrie 2011

Legea Educaţiei, modificată pentru o virgulă

O virgulă a încurcat planurile Ministerului Educaţiei. Noua Lege Naţională adoptată în urmă cu opt luni stabileşte momentul în care trebuie să se pensioneze personalul din învăţământ, însă punctuaţia i-a exclus chiar pe profesorii care predau efectiv la clasă. Aşa că Ministrul Educaţiei a fost nevoit să dea un ordin pentru clarificarea acelui articol.

Ministerul Educaţiei a dat un ordin cu măsuri tranzitorii pentru a opri aplicarea Legii Educaţiei.

Legea educaţiei prevede că "Personalul didactic de conducere, de îndrumare şi de control se pensionează la data împlinirii vârstei legale de pensionare"- Art. 284(2).

Însă nu se înţelegea foarte clar dacă e vorba de personalul didactic de predare sau personalul didactic de conducere, aşa că ministerul vine cu acest ordin:

"Pensionarea personalul didactic, de conducere, de îndrumare şi de control se pensionează în timpul anului şcolar cu aprobarea consiliului de adminsitraţie al şcolii sau a inspectoratului şcolar" - Art. 11(2) Ordinul Nr. 5552

În alt articol ministerul spune:

"Personalul didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control care îndeplineşte vârsta de pensionare, se pensionează, de regulă, la data încheierii anului şcolar" - Art. 11(2) Ordinul Nr. 5552

Ministerul Educaţiei încă de la publicarea legii în Mnitorul Oficial a dat un ordin pentru această modificare pe parcursul anului şcolar trecut, iar acum vine cu alt ordin care e pe termen nedeterminat.