miercuri, 21 septembrie 2011

Ministerul Educatiei a publicat modele de teste pentru evaluarea initiala a elevilor in anul scolar 2011-2012.

Ministerul Educatiei a publicat modele de teste pentru evaluarea initiala a elevilor in anul scolar 2011-2012.

Incepand cu anul scolar 2011-2012, in unitatile din invatamantul preuniversitar se vor administra teste de evaluare initiala. Rezultatele testelor vor fi folosite de profesori pentru a putea adapta programa la nevoile elevilor, potrivit MECTS.

Centrul National de Evaluare si Examinare a elaborat modele de teste pentru evaluarea initiala, insotite de baremele de evaluare si de notare, precum si de precizari referitoare la specificul testelor.

Programul evaluarilor


Pentru disciplinele/ modulele de pregatire profesionala la care exista continuitate in planul-cadru, evaluarea initiala se desfasoara la inceputul semestrului intai, fiind precedata de doua saptamani de recapitulare. In cazul celorlalte discipline, care se afla in primul an de studiu pentru elevi, evaluarea initiala se poate desfasura imediat dupa lectiile introductive.

Rezultatele obtinute in urma evaluarii nu se trec in catalog, se comunica elevilor si parintilor/reprezentantului legal si nu se fac publice.




Prin administrarea evaluarii initiale la clasele a II-a - a XII-a/a XIII-a se stabileste un punct de referinta in vederea compararii cu rezultatele Evaluarii Nationale la clasa a VIII-a si a examenului de bacalaureat din anul 2012, precum si cu rezultatele evaluarilor sumative viitoare de la clasele a II-a, a IV-a si a VI-a.