luni, 11 aprilie 2011

-INFORMARE-

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a participat, în data de 9 aprilie, 2011, cu o delegaţie de 300 de persoane, la Euro-mitingul organizat în localitatea Godollo, lângă Budapesta-Ungaria. Tema manifestaţiei a fost: „NU AUSTERITĂȚII! – PENTRU O EUROPĂ SOCIALĂ, PENTRU LOCURI DE MUNCĂ ȘI BUNĂSTARE, PENTRU TAXE ȘI LEGI CORECTE!” Mitingul a fost organizat de ETUCE și membrii săi din Ungaria.
În total la această acţiune au participat peste 3.000 de angajaţi din învăţământ din ţările UE.
Cu această ocazie, participanţii români la euro-miting şi-au strigat nemulţumirile privind politica dură a actualului Guvern, care a pus în aplicare o serie de măsuri care au destabilizat sistemul de educaţie şi au afectat statutul profesional şi social al salariaţilor săi.
Mitingul s-a desfăşura între orele: 13.30-16.00, iar sindicaliştii au participat şi la un marş de protest desfăşurat pe principalele străzi ale localităţii Godollo.
În urma protestului, reprezentanţii FSLI: Liviu Marian Pop, secretar general, Violeta Amariei şi Luci Cojocaru, vicepreşedinţi, au participat la o întâlnire cu reprezentantul ETUCE, David Poissonneau. Discuţiile au vizat situaţia învăţământului din România, Ungaria, Bulgaria şi Slovacia. Cea mai grea situaţie, potrivit prezentărilor din fiecare ţară, este în România. În acest sens, reprezentanţii ETUCE şi-au arătat disponibilitatea de a coopera cu federaţia noastră pentru găsirea unor soluţii la problemele pe care le au angajaţii din învăţământul românesc.
Vicepreşedinte,
Violeta Amariei