miercuri, 9 martie 2011

13 mii de cadre didactice din judeţele Suceava şi Botoşani ameninţă cu închiderea şcolilor

Membrii organizaţiilor sindicale afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, din judeţele Suceava şi Botoşani, ameninţă cu închiderea şcolilor dacă nu vor primi, integral, salariile aferente lunii februarie. Potrivit datelor transmise de către direcţiile generale ale finanţelor publice din cele două judeţe, salariile colegilor noştri pot fi acoperite doar în proporţie de 30%, aceasta fiind consecinţa stabilirii cheltuielilor de personal pe baza costurilor standard per elev.
Reamintim faptul că membrii noştri de sindicat, din judeţele amintite mai sus, au obţinut în instanţă reîncadrarea pe post conform prevederilor Legii 221/2008.
Solicităm, pe această cale, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Guvernului României să intervină pentru rezolvarea acestei situaţii deosebit de grave. În cazul în care autorităţile nu vor interveni, colegii noştri sunt hotărâţi să înceteze activitatea.
“Ceea ce se întâmplă în cele două judeţe confirmă faptul că România nu mai este un stat de drept, atâta timp cât hotărâri judecătoreşti irevocabile sunt călcate în picioare de actualul Guvern”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte .F.S.L.I.