marți, 15 decembrie 2009

Boc baga la apa banii de carte - 130 lei in loc de 100 euro

Ministrul interimar al Educatiei, premierul Emil Boc a anuntat ieri seara ca profesorii vor primi, incepand de astazi, banii de carte. Mediafax scrie ca fiecare dascal va incasa, pe baza unui decont, suma de 130 de lei, in conditiile in care legea prevede un sprijin financiar de 100 de euro pentru achizionarea de manuale si materiale didactice. Altfel spus, banii de carte au intrat la apa.

Banuiesc ca e un calcul in baza proiectului de buget (care avea 12 milioane de euro prevazuti in loc de 27 de milioane). Adica 12 milioane de euro impartiti la 275000 de persoane beneficiare ne duce undeva mai departe de 130 de ron. Dar cum bugetul nu a fost realizat se poate spune ca sunt pe la 130 de ron.


Se pare ca ministerul incearca sa ne imbuneze putin. Din pacate insa nu se aloca nici acum suma intreaga. Noi vom merge in instanta si vom cere toti cei 100 de euro, nu doar 130 de lei, cat spune Boc.


Banii de carte vor sosi de la Ministerul Educatiei, prin inspectoratele scolare si vor fi distribuiti catre toate unitatile din judet, urmand ca apoi sa ajunga si la dascali...

E greu insa de crezut ca o sa se reuseasca in perioada care a ramas pana la sf anului se vor reusi folosirea si decontarea sumelor