luni, 17 mai 2010

Cele 10 minciuni ale lui Basescu

Mircea Geoana identifica un "decalog al minciunilor" spuse de Traian Basescu, printre care folosirea eronata a cifrelor, aruncarea responsabilitatii asupra pensionarilor, el criticandu-l pe seful statului ca isi doneaza salariul asemenea unui functionar care returneaza spaga pentru ca nu a rezolvat problema.



1. Exista o a treia cale - Marea minciuna pe care isi cladeste Traian Basescu toate declaratiile publice este ca astazi nu avem de ales decat intre cresterea taxelor si taierea pensiilor. Exista insa si o a treia cale, de care Traian Basescu nu vrea sa vorbeasca. Iar aceasta este inchiderea robinetelor prin care se scurg banii publici spre firmele de partid, scrie Mircea Geoana pe blogul sau.

2. Cand nu ai un vinovat, gaseste-l tu primul - Statul clientelar este produsul regimului Traian Basescu.

3. Vino primul cu explicatiile, inainte sa vina ceilalti - In 2004, cheltuielile cu aparatul bugetal erau de 17 mld. Lei, iar astazi sunt 43,6 mld lei. Insa explicatia nu este legata de cresterea salariilor.

4. Repeta cat mai des „pensionarii sunt asistati social”

5. Nu da exemple cand nimeni nu le cere
6. Deturneaza atentia de la ce e cu adevarat important.- Faptul ca multe dintre pensionarile pe caz de boala sunt frauduloase nu isi are locul in discutia de fond.

7. Vinovatii nu sunt niciodata prea putini - Problema ajutoarelor „nejustificate” este similara cu cea a pensionarii bolnavilor inchipuiti.

8. Nicio minciuna fara cifre!

9. Prefa-te ca iti pasa! - Este foarte bine ca Traian Basescu isi doneaza salariul pe care oricum nu il merita.

10. Sa nu-ti asumi nimic. Sa nu recunosti nimic. Sa nu semnezi nimic. - Ideea ca daca programul esueaza responsabilitatea este a Guvernului si a Parlamentului arata inca o data, daca mai era nevoie, ca Traian Basescu fuge de raspundere cu lasitatea unui om care nu a facut nimic in politica si este pregatit sa nu faca vreodata ceva.