joi, 12 noiembrie 2009

Metodolgia de miscare de personal 2010-2011

http://www.edu.ro/index.php/base/noutati/

Ordin nr. 5886/10.11.2009 privind Calendarul mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2010 - 2011

Calendarul mişcării personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2010 - 2011, anexa la OM nr. 5886/10.11.2009

Ordin nr. 5885/10.11.2009 privind Metodologia privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar

Metodologie privind mișcarea personalului didactic din învățământul preuniversitar, anexa la OM nr. 5885/10.11.2009

COMUNICAT

ALIANŢA BUGETARILOR alcătuită din:

1. Federaţia Naţională a Sindicatelor „ALMA MATER”,
2. Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „SPIRU HARET”,
3. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ,
4. Federaţia „SANITAS” din România,
5. Alianţa Sindicatelor „SED-LEX”,
6. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică „PUBLISIND”,
7. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor,
8. Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual,
9. Federaţia Sindicatelor din Administraţia Locală şi Centrală din România „COLUMNA”,
10. Federaţia Naţională a Sindicatelor Libere Tehnic-Economic-Administrativ din unităţile sanitare şi balneare din România;
11. Federaţia Naţională a Ziariştilor de la AGERPRES
12. Federaţia „UNITESA” a personalului fără normă didactică din învăţământul superior,

reunită la nivel de Birouri Executive, în data de 12 noiembrie 2009, a hotărât următoarele:
1. Respingerea art. 10 din Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional;
2. Nesemnarea acordurilor individuale între angajat şi angajator pentru respectarea art. 10 din Legea nr. 329/2009;
3. Organizarea de forme specifice de protest (grevă de zel, nedesfăşurarea de activităţi cu publicul etc.), în funcţie de domeniul de activitate, precum şi a unui miting/marş „al tăcerii”;
4. Neparticiparea la Comisiile de Dialog Social – şi nu numai – pe a căror ordine de zi se află discutarea aplicării Legii nr. 329/2009;
5. Întreprinderea unor demersuri la instituţiile internaţionale cu privire la efectele aplicării Legii nr. 329/2009.

Alianţa Bugetarilor cere conducerilor instituţiilor publice să îşi asume răspunderea pentru desfăşurarea în bune condiţii, cu respectarea legislaţiei şi a standardelor de calitate, a activităţilor publice, în condiţiile în care decide unilateral trimiterea în concediu fără plată a personalului sau reducerea timpului de lucru.
Alianţa Bugetarilor cere Guvernului să facă publice datele privitoare la economiile realizate prin: blocarea posturilor vacante, disponibilizările de personal, rectificările bugetare negative şi anularea unor drepturi salariale.
De asemenea, Alianţa Bugetarilor cere Guvernului să prezinte sumele prevăzute în buget pentru organizarea campaniei electorale şi să reducă cu 15,5% cheltuielile pentru fiecare tur de scrutin.

Bucureşti, 12 noiembrie 2009


Secretariatul Tehnic Central al Alianţei Bugetarilor

Zăpăceala concediului impus de Guvern: chiul organizat sau ţeapă?

Federaţiile sindicale nu ştiu cum li se va aplica legea prin care bugetarii sunt obligaţi să-şi ia cele opt zile de concediu neplătit. Singurii în cunoştinţă de cauză sunt militarii, care vor avea 12 zile libere, dar neretribuite.
Federaţiile din Alianţa Bugetarilor vor să decidă astăzi cum reacţionează după apariţia Legii privind reorganizarea unor instituţii publice, prin care bugetarii sunt trimişi într-un concediu forţat şi neplătit de opt zile până la sfârşitul anului. Iniţial era vorba de zece zile, dar cum legea nu poate fi aplicată retroactiv, luna octombrie a ieşit din calcule şi au rămas doar opt zile. Sindicaliştii din învăţământ sunt nemulţumiţi că, după apariţia legii în Monitorul Oficial, nu a venit nici o instrucţiune ulterioară. „Singurul lucru pe care îl ştim este că ei nu ne plătesc, deci noi nu vom munci. În acele zile nu vom veni la şcoală.
Dacă la grevă veneam, acum nu va fi cazul“, ne-a declarat Aurel Cornea, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. „Va fi mai greu ca în alţi ani, pentru că la sfârşit de an noi făceam diligenţe ca să luăm ceva bani înainte de sărbători din lichidarea pe decembrie, acum se vor opri câte 15-17 la sută.“ Potrivit liderului sindical, la un salariu mediu pe ramură de 1.500 de lei, o reducere de 15 la sută înseamnă 225 de lei, ceea ce reprezintă bani pentru un cadru didactic.
http://sinvlex.blogspot.com/2009/11/mircea-badea-catre-basescuati-fost.html

Bugetarii stabilesc joi programul actiunilor de protest

Alianta Bugetarilor urmeaza sa stabileasca, joi, daca si in ce fel va protesta fata de legile salarizarii unitare si reorganizarii agentiilor guvernamentale, promulgate saptamana trecuta, anunta Radio Romania.

In ultimele 7 zile, cele 14 federatii componente ale aliantei au avut consultari separate, iar joi vor stabili impreuna actiunile viitoare. Principala tema de discutie va fi modul in care se va aplica masura concediului fara plata, lasat de lege la latitudinea conducerii fiecarei institutii publice.

Saptamana trecuta, liderii Aliantei Bugetarilor anuntasera ca vor contesta in instanta masura prin care salariatii bugetari sunt trimisi in concediu fara plata, considerand ca aceasta incalca prevederile Codului Muncii.