miercuri, 17 martie 2010

Deputatul P.N.L., Alina Gorghiu, cere demisia ministrului Educaţiei

Ministrul educaţiei sfidează Legea privind transparenţa decizională

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucureşti, 17.03.2010

Ministrul Daniel Funeriu continuă seria de abuzuri declanşate la scurt timp de la preluarea mandatului său la conducerea Ministerului Educaţiei, încălcând de această dată, cu bună ştiinţă, Legea privind transparenţa decizională în administraţia publică (Lg nr 52/2003).

Îi reamintesc ministrului Daniel Funeriu că, potrivit actului normativ invocat mai sus, înainte ca noua lege a educaţiei să fie discutată în Guvern, avea obligaţia de a o supune dezbaterii publice.

Prevederile Legii privind transparenţa decizională sunt clare: “în cadrul procedurilor de elaborare a proiectelor de acte normative, autoritatea administraţiei publice are obligaţia să publice un anunţ referitor la aceasta acţiune în site-ul propriu, să-l afişeze la sediul propriu, într-un spaţiu accesibil publicului şi să-l transmită către mass-media centrală sau locală, după caz. (....) (2) Anunţul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunoştinţă publicului, în condiţiile alin. (1), cu cel puţin 30 de zile înainte de supunerea spre analiză, avizare şi adoptare de către autorităţile publice. Anunţul va cuprinde o notă de fundamentare, o expunere de motive sau, după caz, un referat de aprobare privind necesitatea adoptării actului normativ propus, textul complet al proiectului actului respectiv, precum si termenul limita, locul si modalitatea in care cei interesaţi pot trimite in scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ”.

Despre conţinutul noii legi a educaţiei am aflat însă, până acum, doar „pe surse” şi, în mod cert, ne-am îngrozit: şcoală de patru ore pe zi, liceu de trei clase şi o nouă variantă de bacalaureat, la doar două materii.

Am înţeles că ministrul Funeriu vreo o lege a educaţiei care să îi poarte numele, dar un proiect viabil, necesar reformării învăţământului românesc greu încercat în ultima vreme, ar fi obligat la o serie de consultări cu toţi factorii implicaţi: sindicate, ONG-uri, comisii parlamentare de resort, directori de şcoli, reprezentanţi ai părinţilor şi, nu în ultimul rând, cu Opoziţia.

De aproximativ un an, pachetul legislativ al PNL privind educaţia a fost depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi trenează uitat prin sertare, fără a fi pus pe ordinea de zi din raţiuni strict politicianiste.

Vreau să îi amintesc primului-ministru Emil Boc şi colegului său de partid, Daniel Funeriu, că trăim într-un stat de drept, în care trebuie respectate toate legile, nu doar cele care ne convin.

În consecinţă, cer ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, depunerea mandatului, pentru a lăsa loc unui profesionist care să respecte legea şi care să aibă o viziune pe termen lung a reformei sistemului educaţional.

Alina Gorghiu, deputat PNL
Către,
Sindicatele afiliate,
În atenţia liderilor de sindicat,



Având în vedere faptul că odată cu intrarea în vigoare a Legii nr. 387/2009 şi a Ordinului M.E.C.T.S. nr. 3235/2010 privind încadrarea profesorilor în învăţământul primar şi preşcolar au apărut discriminări în ceea ce priveşte încadrarea şi salarizarea anumitor categorii de institutori, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ intenţionează să se adreseze instanţei pentru a solicita eliminarea acestor nedreptăţi.
În acest sens, vă rugăm să înaintaţi la F.S.L.I., în original, până în data de 30.04.2010, tabele nominale, conform modelului anexat, cu datele institutorilor din învăţământul preşcolar şi primar care se consideră discriminaţi în urma intrării în vigoare a actelor normative mai sus menţionate.



PRIM-VICEPREŞEDINTE,


Simion HANCESCU

F. S. L. I. organizează la Iaşi un marş de protest în timpul sedintei de guvern

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ organizează la Iaşi, miercuri 17 martie 2010, între orele 14,30 -17, un marş de protest în timpul şedinţei de guvern care va avea loc la Universitatea "Al. I. Cuza".
Marşul se va desfăşura pe traseul: Stadion "Emil Alexandrescu" - Bd. Carol I - Universitatea "Al. I. Cuza".
La această acţiune de protest vor participa aproximativ 1500 de sindicalişti de la sindicatele afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.
În conformitate cu decizia Colegiului Naţional al Liderilor F.S.L.I. de săptămâna trecută, la nivel teritorial în perioada 15.03.2010-02.04.2010 se vor organiza mitinguri, pichetări şi greve de avertisment.

In urma decesului tinerei care a muncit pana la epuizare, sindicalistii din Romania lucreaza la o serie de reglementari pentru eliminarea surmenajului

Imbolnavirea din cauza epuizarii in urma orelor de munca suplimentare ar putea fi incadrata in categoria accidentelor de munca, daca angajatul nu isi exprima in scris acordul pentru prelungirea programului, potrivit unui proiect depus la Camera Deputatilor de deputatul Tudor Ciuhodaru, relateaza NewsIn.

Posibilitatea orelor suplimentare de munca ar trebui sa fie acceptata si de sindicat, in contractul colectiv de munca, iar acordul angajatului va fi considerat valabil doar pentru un an, necesitand prelungirea, se mai arata in proiect,

"Asistam, si in Romania, la cresterea numarului de cazuri de imbolnaviri si decese cauzate de suprasolicitarea in desfasurarea activitatilor de serviciu, ca rezultat al expunerii indelungate la activitati fizice sau intelectuale, in vederea acoperirii solicitarilor de la locul de munca", explica Tudor Ciuhodaru. Acesta este de parere ca solutia limitarii timpului de munca nu este eficienta si nici constitutionala, deoarece nu poate fi ingradit dreptul fiecarei persoane la munca.

Normele Uniunii Europene recomanda statelor membre reguli clare privind respectarea drepturilor angajatilor ce prevad transpunerea in legislatia nationala a mai multor masuri, printre care stabilirea duratei medie a saptamanii de lucru (inclusiv orele suplimentare) la maximum 48 ore, care nu poate fi prelungita decat prin exprimarea consimtamantului scris al angajatului.

Angajatul roman nu refuza munca in plus

Potrivit Agentiei Europene pentru Securitate si Sanatate in Munca, una dintre principalele probleme de sanatate ale angajatilor este stresul in munca. Astfel, in tari precum Belgia, Danemarca Franta si Marea Britanie, s-au luat masuri in acest sens inca din anii 80'

"Trebuie intai sa stabilim mai multe norme pe care atat angajatorul, cat si angajatul ar trebui sa le respecte, pentru a diminua sau elimina stresul. Vorbim, in primul rand, de o mai buna evidentiere a orelor suplimentare prestate de angajat", a declarat pentru Adevarul Bogdan Iuliu Hossu, presedintele CNS "Cartel ALFA".

Acesta a adaugat ca angajatorii sunt direct vinovati de astfel de cazuri, precum tragedia tinerei Carmen Ciciu, care a murit sambata, la cateva zile dupa ce s-a prabusit la locul de munca. [De la birou, la morga]. "Angajatul roman este lipsit de cultura europeana de la birou, aceea de a refuza munca in plus", explica Bogdan Hossu.

Riscurile stresului
Daca persista, stresul genereaza probleme de sanatate fizica si mentala, precum caderi nervoase, depresii, obezitate, boli cardiovasculare, cancer si alte afectiuni.

Totodata, stresul are efecte nocive asupra sistemului reproducator si influenteaza negativ sistemul imunitar. Cat despre impactul psihologic, una dintre principalele tulburari psihice datorate stresului cronic este depresia. Persoanele cu depresie isi pierd abilitatea de a contracara feedbackul negativ al secretiei crescute de cortizol. Acest lucru duce la aparitia anxietatii si a unei stari hiperreactive, potrivit Healthy.

Stresul este "responsabil" si pentru o serie de alte afectiuni precum anorexia nervoasa, malnutritia, boli obsesivo-compulsiv, scaderea apetitului, dar si probleme cardiovasculare.