miercuri, 7 octombrie 2009

De ce a aparut criza?

Unul din motivele care a dus la declansarea crizei economice la nivel mondial este ca oamenii de business au uitat ideea pentru care au intrat in afaceri, considera specialistul francez in coaching Ivez Richez.
“Foarte multi din oamenii de afaceri si-au uitat visurile pe care le aveau atunci cand au inceput sa faca bani. Se poate spune ca au ales sa-si vanda sufletul diavolului, in dorinta de a face bani. Au uitat sa fie umili. Insa, este foarte greu sa ramai umil atunci cand ai bani", spune Richez, potrivit Wall-Street."Sper ca aceasta criza financiara i-a invatat pe oamenii de afaceri ca nu pot face banii doar muncind continuu. Afaceristii trebuie sa se si odihneasca si sa se preocupe si de ceilalti oameni. De exemplu, Napoleon isi dorea ca soldatii pe care ii conducea in lupta sa aiba incaltaminte comoda. Totodata, Napoleon obisnuia sa descalece si sa mearga la pas alaturi de oamenii lui, pentru a le arata ca este alaturi de ei. Acest lucru ii motiva foarte bine pe soldati", a adaugat francezul.In opinia sa, un bun manager trebuie sa se implice in afacere, dar sa si asculte ceea ce ii spune liderul. "Un bun manager are un rol operational, fiind cel care trebuie sa structureze si sa integreze activitatile dintr-o organizatie, cat si sa motiveze oamenii. Pe scurt, un bun manager trebuie sa execute ceea ce ii spune liderul", explica Richez, adaugand ca un bun manager trebuie sa stapaneasca cunostintele tehnice necesare domeniului de activitate, cat si abilitatea de a gestiona capitalul uman. "Multa vreme, managerii au lucrat in siloz, adica aveau privirea orientata intr-o singura directie. De ceva timp, managerii au invatat sa colaboreze si pe orizontala cu oamenii", subliniaza Richez.Spre deosebire de manager, un lider ideal trebuie sa-si determine oamenii din subordine sa mearga in aceeasi directie si sa fie deschisi in a-i asculta pe ceilalti. Bill Gates, fondatorul Microsoft, si Steve Jobs, fondatorul Apple, sunt doi din liderii de succes din businessul mondial. "Cei doi nu au incetat nicioadata sa-si urmeze idealurile. Au pornit de la o idee pe care au dezvoltat-o extraordinar", spune Richez.

PD-L faţă cu moţiunea: „Şi dacă trece, şi dacă pică, este bine pentru noi”


Emil Boc doarme liniştit: e sigur că Traian Băsescu îl va pune tot pe el premier dacă guvernul cade în urma moţiunii de cenzură
PSD a anunţat, ieri, oficial că susţine moţiunea de cenzură depusă, la Parlament, de PNL şi UDMR. Calculele matematice arată clar că, în acest moment, cele trei formaţiuni vor reuşi să înlăture Guvernul Boc II, având în vedere că, împreună, adună cu peste 40 de voturi mai mult decât este necesar pentru adoptarea documentului. Situaţia este însă tragică pentru PD-L numai în aparenţă. În realitate, democrat-liberalii spun că ar avea chiar de câştigat dacă moţiunea trece. Ei sunt pe punctul de a forma un nou Guvern cu UDMR, care, deşi a semnat textul moţiunii, este în negocieri avansate cu democrat-liberalii.
PD-L: Ambele variante sunt bune pentru noi

Din punctul de vedere al PD-L, formaţiunea condusă de Emil Boc ar avea de câştigat în situaţia în care moţiunea trece. "Ambele variante - şi dacă moţiunea trece şi dacă pică - sunt bune pentru noi", ne-a declarat un lider de la vârful partidului. În cazul în care moţiunea trece, democrat-liberalii vor ataca iresponsabilitatea aceleiaşi coaliţii care l-a suspendat pe Băsescu şi care urmăreşte să destabilizeze ţara, urmând principala temă de atac în campanie a şefului statului. Tehnic, actualul Cabinet Boc 2 va rămâne în funcţie, cu atribuţii limitate însă, până la nominalizarea unui premier. Deocamdată, PD-L încearcă să mai ţină în viaţă Guvernul Boc ducând negocieri intense cu parlamentari PSD şi PNL să nu vină la votul moţiunii de cenzură. "Nu noi trebuie să strângem voturi acum, ci ei să adune 236 de voturi (necesare pentru ca moţiunea să treacă - n.red.)", ne-a declarat un lider democrat-liberal. El a spus că pedeliştii au primit deja garanţii de la un număr suficient de senatori şi deputaţi din opoziţie că nu vor veni la votul de marţi.
Liderii PD-L susţin că pasul al doilea este racolarea parlamentarilor PSD şi PNL nemulţumiţi de conducerile partidelor lor. "Mai avem nevoie de vreo 10 senatori şi deputaţi şi aproape că îi avem. Acum e prea devreme să spună că sunt de partea noastră, dar o vor face cel mai probabil după alegerile prezidenţiale", ne-a declarat o sursă PD-L de la vârful partidului. O astfel de majoritate i-ar permite premierului Emil Boc să vină în faţa Parlamentului cu un nou Cabinet, acest lucru urmând să se întâmple după scrutinul pentru alegerea preşedintelui României.
Cât priveşte componenţa politică a noului guvern, ea va fi bătută în cuie între cele două tururi ale prezidenţialelor. Partenerul cel mai sigur al PD-L este UDMR, dar pedeliştii speră să îi atragă de partea lor şi pe liberali. Negocierea pentru noua guvernare va depinde în mare măsură de scorurile partidelor la alegerile din 22 noiembrie, când se va negocia şi susţinerea partidelor pentru candidaţii intraţi în turul al doilea.
Legenda profesorului
Când Dumnezeu a creat profesorul, a chemat toţi îngerii şi i-a întrebat:

-Cum ar trebui să fie un profesor?

Îngerii i-au dat mai multe răspunsuri:

-Să iubească copiii!

-Să rămână mereu student, învăţând continuu pentru a transmite elevilor lui cunoştinţe actuale şi de valoare!

-O fiinţă care să rămână veşnic tânără, amabilă, întelegătoare, modestă, creativă şi corectă!

-Să aibă cele trei perechi de ochi pe care profesorul trebuie să le aibă:cu o pereche să vadă în timp ce scrie la tablă sau citeşte, cu alta, să vadă ce nu ar trebui iar cu ultima, să se poată uita la elev când acesta este obraznic şi trebuie să-i spună ,,Te iert, altă dată să nu se mai întâmple !’’

-Să poată preda lecţia când copilul îi este bolnav acasă sau el însusi suferă de vreo boală !

-O fiinţă care, deşi uneori firavă, este în stare să stăpânească prin tact pedagogic şi talent o clasă de elevi, uneori mai înalţi sau mai puternici decât el!

Când a auzit aceste răspunsuri, Dumnezeu le-a spus îngerilor :

-Acestei fiinţe, care primeşte atât de puţin şi dă, sau i se cere, atât de mult, mai trebuie să-i adăugăm ceva:

-Ce ? au întrebat toţi îngerii în cor.

Dumnezeu le-a răspuns:

-Lumină, multă lumină, pentru ca profesorul să nu se stingă luminând!



Stimate colege!

Stimaţi colegi!


Vă doresc multă înţelepciune , calm să putem duce cu bine munca noastră de Sisif!



Cu multă preţuire, prof. D.C.

Publicat de LIVIU MARIAN POP la 10/06/2009 1 comentarii Linkuri de întoarcere către această postare Etichete: Am primit pe email
Reacţii:

7 octombrie, Ziua Mondială a Muncii Decente

Congresul fondator al Confederaţiei Sindicale Internaţionale (CSI), la care C.S.D.R. este afiliată, a hotărât mobilizarea anuală a mişcării sindicale internaţionale, în cadrul unei zile de acţiune mondială pentru MUNCA DECENTĂ.

La iniţiativa CSI, an de an, în data de 7 octombrie dar şi în săptămânile care o preced, confederaţiile sindicale din întreaga lume organizează o serie de manifestaţii, dezbateri, evenimente, informări etc., a căror menire este să accentueze importanţa majoră pe care o are MUNCA DECENTĂ.

Obiectivul acestor manifestaţii este să determine guvernele şi organizaţiile patronale din întreaga lume să conştientizeze faptul că orice persoană trebuie aibă un loc de muncă care să îi permită să ducă o viaţă demnă şi să răspundă nevoilor sale esenţiale.

Guvernele din întreaga lume trebuie determinate să facă un obiectiv prioritar din crearea de locuri de muncă decente pentru toţi, deoarece munca decentă este cea mai bună modalitate de a lupta împotriva sărăciei. Deşi în numeroase cazuri se afirmă că multe ţări nu îşi pot permite salarii echitabile şi nici condiţii de muncă mai bune, beneficiile demonstrate pe termen lung ale acestor măsuri ar conduce la locuri de muncă decente, justifică pe deplin invocatele costuri pe termen scurt. De ce Munca Decentă?

Munca decentă constituie o parte esenţială a soluţiei la criza mondială. Ea presupune crearea de locuri de muncă, salarii adecvate şi protejarea drepturilor lucrătorilor, în particular a dreptului de a organiza un sindicat şi de a purta negocieri colective. Ea implică, de asemenea, abolirea discriminării, a muncii copiilor şi a muncii forţate şi accesul la „plase de siguranţă” sociale pentru persoanele care nu au un loc de muncă. Munca decentă presupune un dialog social, dialog între guverne, sindicate şi angajatori, pentru găsirea soluţiilor care să acţioneze în interesul tuturor, dialog bazat pe recunoaşterea rolului esenţial şi legitim al sindicatelor în muncă şi în societate. Munca decentă implică, de asemenea, înlăturarea inegalităţii care separă bogaţii de săraci, situaţie care a fost un element contribuitor la criză, şi vegherea la existenţa unor venituri adecvate, care să garanteze lucrătorilor şi familiilor lor un nivel de viaţă decent care să contribuie, la rândul lui, la stimularea creşterii economice.

Anul acesta, Ziua Mondială a Muncii Decente (ZMMD) se va derula sub auspiciile celei mai mari crize care a existat de mai bine de o jumătate de secol. Milioane de oameni îşi pierd locurile de muncă din cauza speculaţiei şi avidităţii care se află la baza unui model economic fondat pe dereglementare şi pe ideologia pieţei libere absolute.

De aceea anul acesta, Ziua Mondială a Muncii Decente va avea ca obiective primordiale:

-scoaterea lumii din recesiune

-construirea unei noi economii mondiale care să acorde prioritate intereselor cetăţenilor.

Peste tot în lume, organizaţiile sindicale vor prezenta cereri specifice guvernelor naţionale şi le vor chema să acţioneze în consecinţă, atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional.

Guvernele sunt chemate să construiască o economie care:

- să genereze muncă decentă cu salarii adecvate;

- să respecte drepturile sindicale ale tuturor;





- să garanteze o reglementare financiară puternică, să pună finanţele în serviciul economiei reale iar economia reală în slujba cetăţenilor;

- să garanteze respectarea drepturilor tuturor lucrătorilor, fără diferenţă, şi să pună capăt sărăciei, inegalităţii, discriminării şi exploatării; şi

- să contribuie la dezvoltarea durabilă, prin intermediul investiţiilor şi al locurilor de muncă „verzi”.

ZMMD, punct de legătură internaţional pentru promovarea măsurilor anticriză

Guvernele şi ţările membre ale grupului G20, care reprezintă mai mult de trei sferturi din economia mondială totală, s-au reunit la Londra, în luna aprilie a acestui an. Deciziile luate cu prilejul Summit-ului au lăsat să se întrevadă posibilitatea unei schimbări reale şi veritabile. Cu toate acestea, „mai sunt multe de făcut pentru ca acest potenţial să devină realitate. De aceea, Consiliul General al Confederaţiei Sindicale Internaţionale a decis că anul acesta, Ziua Mondială a Muncii Decente ar trebui să acţioneze ca şi punct de legătură internaţional, pentru promovarea măsurilor cerute de mişcarea sindicală, pentru a scoate economia mondială din recesiune şi a construi o nouă economie”, a declarat Guy Rayder, Secretar General al CSI.


Ziua Mondială a Muncii Decente la BUCUREŞTI

La Bucureşti, ziua de 7 octombrie 2009 va fi marcată printr-o amplă manifestaţie de protest împotriva Guvernului României şi a nerespectării Planului de măsuri anticriză stabilit de comun acord cu partenerii sociali, la începutul acestui an. La acţiune sunt aşteptate câteva zeci de mii de sindicalişti din întreaga ţară.

Anul acesta, sindicaliştii din România cer cu hotărâre Guvernului:

· Salariul minim pe economie garantat în plată de:

Ø 740 Ron în 2010

Ø 1.300 Ron în 2014 (minimum 50% din salariul mediu pe economie)!

· Legea salarizării unitare în sectorul bugetar – refacerea grilelor de salarizare în conformitate cu principiile şi criteriile convenite!

· Dezvoltarea economiei naţionale – investiţii în economie şi susţinerea unităţilor economice!

· Pactul pentru ocupare – pentru noi locuri de muncă stabile şi protecţia lucrătorilor!

· Asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă!

· Majorarea pensiilor!

GUVERNANŢI,

GÂNDIŢI-VĂ LA OAMENI!
Legenda profesorului
Când Dumnezeu a creat profesorul, a chemat toţi îngerii şi i-a întrebat:

-Cum ar trebui să fie un profesor?

Îngerii i-au dat mai multe răspunsuri:

-Să iubească copiii!

-Să rămână mereu student, învăţând continuu pentru a transmite elevilor lui cunoştinţe actuale şi de valoare!

-O fiinţă care să rămână veşnic tânără, amabilă, întelegătoare, modestă, creativă şi corectă!

-Să aibă cele trei perechi de ochi pe care profesorul trebuie să le aibă:cu o pereche să vadă în timp ce scrie la tablă sau citeşte, cu alta, să vadă ce nu ar trebui iar cu ultima, să se poată uita la elev când acesta este obraznic şi trebuie să-i spună ,,Te iert, altă dată să nu se mai întâmple !’’

-Să poată preda lecţia când copilul îi este bolnav acasă sau el însusi suferă de vreo boală !

-O fiinţă care, deşi uneori firavă, este în stare să stăpânească prin tact pedagogic şi talent o clasă de elevi, uneori mai înalţi sau mai puternici decât el!

Când a auzit aceste răspunsuri, Dumnezeu le-a spus îngerilor :

-Acestei fiinţe, care primeşte atât de puţin şi dă, sau i se cere, atât de mult, mai trebuie să-i adăugăm ceva:

-Ce ? au întrebat toţi îngerii în cor.

Dumnezeu le-a răspuns:

-Lumină, multă lumină, pentru ca profesorul să nu se stingă luminând!



Stimate colege!

Stimaţi colegi!


Vă doresc multă înţelepciune , calm să putem duce cu bine munca noastră de Sisif!



Cu multă preţuire, prof. D.C.

Publicat de LIVIU MARIAN POP la 10/06/2009 1 comentarii Linkuri de întoarcere către această postare Etichete: Am primit pe email
Reacţii:

7 octombrie, Ziua Mondială a Muncii Decente

Congresul fondator al Confederaţiei Sindicale Internaţionale (CSI), la care C.S.D.R. este afiliată, a hotărât mobilizarea anuală a mişcării sindicale internaţionale, în cadrul unei zile de acţiune mondială pentru MUNCA DECENTĂ.

La iniţiativa CSI, an de an, în data de 7 octombrie dar şi în săptămânile care o preced, confederaţiile sindicale din întreaga lume organizează o serie de manifestaţii, dezbateri, evenimente, informări etc., a căror menire este să accentueze importanţa majoră pe care o are MUNCA DECENTĂ.

Obiectivul acestor manifestaţii este să determine guvernele şi organizaţiile patronale din întreaga lume să conştientizeze faptul că orice persoană trebuie aibă un loc de muncă care să îi permită să ducă o viaţă demnă şi să răspundă nevoilor sale esenţiale.

Guvernele din întreaga lume trebuie determinate să facă un obiectiv prioritar din crearea de locuri de muncă decente pentru toţi, deoarece munca decentă este cea mai bună modalitate de a lupta împotriva sărăciei. Deşi în numeroase cazuri se afirmă că multe ţări nu îşi pot permite salarii echitabile şi nici condiţii de muncă mai bune, beneficiile demonstrate pe termen lung ale acestor măsuri ar conduce la locuri de muncă decente, justifică pe deplin invocatele costuri pe termen scurt. De ce Munca Decentă?

Munca decentă constituie o parte esenţială a soluţiei la criza mondială. Ea presupune crearea de locuri de muncă, salarii adecvate şi protejarea drepturilor lucrătorilor, în particular a dreptului de a organiza un sindicat şi de a purta negocieri colective. Ea implică, de asemenea, abolirea discriminării, a muncii copiilor şi a muncii forţate şi accesul la „plase de siguranţă” sociale pentru persoanele care nu au un loc de muncă. Munca decentă presupune un dialog social, dialog între guverne, sindicate şi angajatori, pentru găsirea soluţiilor care să acţioneze în interesul tuturor, dialog bazat pe recunoaşterea rolului esenţial şi legitim al sindicatelor în muncă şi în societate. Munca decentă implică, de asemenea, înlăturarea inegalităţii care separă bogaţii de săraci, situaţie care a fost un element contribuitor la criză, şi vegherea la existenţa unor venituri adecvate, care să garanteze lucrătorilor şi familiilor lor un nivel de viaţă decent care să contribuie, la rândul lui, la stimularea creşterii economice.

Anul acesta, Ziua Mondială a Muncii Decente (ZMMD) se va derula sub auspiciile celei mai mari crize care a existat de mai bine de o jumătate de secol. Milioane de oameni îşi pierd locurile de muncă din cauza speculaţiei şi avidităţii care se află la baza unui model economic fondat pe dereglementare şi pe ideologia pieţei libere absolute.

De aceea anul acesta, Ziua Mondială a Muncii Decente va avea ca obiective primordiale:

-scoaterea lumii din recesiune

-construirea unei noi economii mondiale care să acorde prioritate intereselor cetăţenilor.

Peste tot în lume, organizaţiile sindicale vor prezenta cereri specifice guvernelor naţionale şi le vor chema să acţioneze în consecinţă, atât la nivel naţional cât şi la nivel internaţional.

Guvernele sunt chemate să construiască o economie care:

- să genereze muncă decentă cu salarii adecvate;

- să respecte drepturile sindicale ale tuturor;





- să garanteze o reglementare financiară puternică, să pună finanţele în serviciul economiei reale iar economia reală în slujba cetăţenilor;

- să garanteze respectarea drepturilor tuturor lucrătorilor, fără diferenţă, şi să pună capăt sărăciei, inegalităţii, discriminării şi exploatării; şi

- să contribuie la dezvoltarea durabilă, prin intermediul investiţiilor şi al locurilor de muncă „verzi”.

ZMMD, punct de legătură internaţional pentru promovarea măsurilor anticriză

Guvernele şi ţările membre ale grupului G20, care reprezintă mai mult de trei sferturi din economia mondială totală, s-au reunit la Londra, în luna aprilie a acestui an. Deciziile luate cu prilejul Summit-ului au lăsat să se întrevadă posibilitatea unei schimbări reale şi veritabile. Cu toate acestea, „mai sunt multe de făcut pentru ca acest potenţial să devină realitate. De aceea, Consiliul General al Confederaţiei Sindicale Internaţionale a decis că anul acesta, Ziua Mondială a Muncii Decente ar trebui să acţioneze ca şi punct de legătură internaţional, pentru promovarea măsurilor cerute de mişcarea sindicală, pentru a scoate economia mondială din recesiune şi a construi o nouă economie”, a declarat Guy Rayder, Secretar General al CSI.


Ziua Mondială a Muncii Decente la BUCUREŞTI

La Bucureşti, ziua de 7 octombrie 2009 va fi marcată printr-o amplă manifestaţie de protest împotriva Guvernului României şi a nerespectării Planului de măsuri anticriză stabilit de comun acord cu partenerii sociali, la începutul acestui an. La acţiune sunt aşteptate câteva zeci de mii de sindicalişti din întreaga ţară.

Anul acesta, sindicaliştii din România cer cu hotărâre Guvernului:

· Salariul minim pe economie garantat în plată de:

Ø 740 Ron în 2010

Ø 1.300 Ron în 2014 (minimum 50% din salariul mediu pe economie)!

· Legea salarizării unitare în sectorul bugetar – refacerea grilelor de salarizare în conformitate cu principiile şi criteriile convenite!

· Dezvoltarea economiei naţionale – investiţii în economie şi susţinerea unităţilor economice!

· Pactul pentru ocupare – pentru noi locuri de muncă stabile şi protecţia lucrătorilor!

· Asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă!

· Majorarea pensiilor!

GUVERNANŢI,

GÂNDIŢI-VĂ LA OAMENI!