joi, 20 mai 2010

mects+ISJ incep intimidarea

Urmare a Notei MECTS nr. 34.396/18.05.2010, vă rugăm să ne transmiteţi, până vineri, 21.04.2010, orele 14,00, prin e-mail, pe adresa ....., conform modelului din tabelul anexat o informare cu privire la :
a. Notificări ale sindicatelor de a declara grevă, şi după caz, perioada de desfăşurare a grevei, menţionată de către acestea;
b. Numărul estimativ al cadrelor didactice care şi-au exprimat intenţia de a-şi exercita dreptul la grevă ;
c. Măsura în care aceste acţiuni pot perturba organizarea şi desfăşurarea probei C din cadrul examenului naţional de bacalaureat 2010, indicând numele şi prenumele cadrelor didactice care intră în grevă şi care fac parte din comisiile de examen, precum şi posibilitatea înlocuirii lor.
Informarea mai sus solicitată se întemeiază pe cele menţionate în Nota MECTS nr. 34.396/18.05.2010 din care cităm următoarele:
“ În contextul actual, determinat de recesiunea economică manifestată la nivel mondial şi, implicit, la nivel naţional, Ministerul Educaţiei , Cercetării, Tineretului şi Sportului mulţumeşte tuturor cadrelor didactice din sistemul de învăţământ preuniversitar care au dovedit, prin devotamentul, implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă în ultima perioadă, că interesul elevului a primat întotdeauna în faţa altor considerente, şi face apel la toate cadrele didactice să-şi desfăşoare, în continuare, activitatea didactică, până la sfârşitul anului şcolar, să încheie situaţiile şcolare ale elevilor şi să participe la organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale”.
Având în vedere importanţa acţiunilor care urmează să se desfăşoare în perioada următoare în scopul finalizării anului şcolar şi a desfăşurării în condiţii corespunzătoare a examenelor naţionale, vă rugăm să aveţi în vedere următoarele :
- directorii unităţilor de învăţământ vor manifesta disponibilitate pentru a dialoga cu cadrele didactice şi cu reprezentanţii sindicatelor representative ale cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, în scopul identificării de soluţii pentru finalizarea acestui an şcolar;
- directorii unităţilor de învăţământ vor stabili, după consultarea cadrelor didactice şi a membrilor Consiliului de Administraţie, programul ( orarul) elevilor, în funcţie de decizia cadrelor didactice de a-şi exercita sau nu dreptul legal la grevă.
Vă mulţumim şi avem încredere în profesionalismul cu care veţi aborda aceste aspecte de importanţă deosebită pentru elevi, principalii beneficiari ai muncii noastre.

Notă: Vă rugăm ca denumirea documentului EXCEL să fie denumirea unităţii.
ASA ARATA O NOTA TRANSMISA DE INSPECTORATE SCOLARE IN UNITATILE DE INVATAMNAT CU UN SINGUR SCOP. INTIMIDARE.
IN CURAND FEDERATIA SINDICATELOR LIBERE DIN INVATAMANT O SA TRANSMITA UN COMUNICAT LEGAT DE ACEASTA NOTA.
A TRECUT VREMEA INFORMARILOR DOMUNULE MINISTRU. SAU TOT LA METEHNE COMUNISTE APELATI. CHIAR NU MAI E NIMIC NOU DUPA 20 DE ANI.
urmariti WWW.FSLI.RO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu