luni, 21 februarie 2011

COMUNICAT

21.02.2011


În urma demersurilor făcute de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a emis instrucţiuni privind decontarea cheltuielilor de transport pentru personalul didactic.
Vă reamintim că federaţia noastră a trimis mai multe adrese prin care a atras atenţia M.E.C.T.S. că o dată cu intrarea în vigoare a Legii Educaţiei Naţionale cheltuielile de transport nu mai sunt decontate de către autorităţile locale, întrucât a fost abrogată Legea 108/2007, care făcea referire la acest drept.
Dacă M.E.C.T.S. nu ar fi venit cu această măsură, aproximativ 75.000 de angajaţi din sistem ar fi pierdut între 20 şi 60% din veniturile lunare, iar tolerarea acestei situaţii ar fi dus la scăderea calităţii învăţământului din mediul rural, întrucât exista riscul major ca multe dintre cadrele didactice să renunţe la posturile ocupate şi să crească astfel numărul necalificaţilor.
M.E.C.T.S. ar fi putut rezolva această problemă mult mai uşor, dacă ar fi ţinut cont de propunerea federaţiei noastre adusă la proiectul LEN, prin care solicitam ca decontarea navetei să fie reglementată de această lege.
“Este o mică victorie obţinută de FSLI, într-un război dus cu autorităţile statului care nu vor să mai ofere nimic în folosul românilor. Mă bucur că MECTS s-a trezit măcar în al doisprezecelea ceas şi a reglementat problema decontării navetei. Dacă nu s-ar fi luat măsuri, situaţia ar fi fost catastrofală pentru cei care îşi pierdeau jumătate din venituri pentru plata transportului”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu