joi, 31 martie 2011

Guvernul României ne îndeamnă la ignorarea justiţiei

31.03.2011

Guvernul României ne îndeamnă la ignorarea justiţiei

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră decizia coaliţiei de guvernare luată astăzi, 31.03.2011, potrivit căreia salariile personalului didactic sunt plafonate, a fi o încălcare gravă a drepturilor pe care profesorii le-au câştigat în instanţă.
Prin această hotărâre Guvernul demonstrează încă o dată că România nu este un stat de drept, iar nerespectarea justiţiei anulează rolul acesteia.
„La nivelul federaţiei noastre sunt 7 mii de hotărâri judecătoreşti irevocabile pentru reîncadrare potrivit Legii 221/2008 şi peste 50 de mii de procese pe rol. Nerecunoaşterea acestor reîncadrări pe posturi şi a majorărilor salariale obţinute prin hotărâri irevocabile reprezintă o nerespectare a rolului pe care îl are un cadru didactic în formarea copiilor, cei care reprezintă viitorul acestei naţiuni. Ţinând cont că protestele organizate de colegii noştri din Botoşani şi Suceava, chiar şi sub forma grevei generale, nu au înduplecat Guvernul, federaţiei noastre îi rămâne o singură şansă, aceea de a se adresa forurilor internaţionale, pentru a ne câştiga dreptatea. Cerem, totodată, pe această cale, demisia primului ministru Emil Boc şi a ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, pentru iresponsabilitatea de care dau dovadă şi pentru nerespectarea legilor acestui stat. Le reamintim membrilor Guvernului faptul că preşedintele Traian Băsescu a declarat că hotărârile judecătoreşti irevocabile se pun în aplicare. Dacă revenirea economiei româneşti înseamnă noi tăieri de salarii, înseamnă că totul este o minciună, iar România este în plină recesiune”, a declarat Simion Hancescu, preşedinte FSLI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu